Basisråvarer i dit køkken

 

Jo mere mad du har på lager, jo flere muligheder er der for at udnytte rester.

Jeg har nok lidt mere end de fleste. Følgende råvarer har jeg altid:

Cerealier

Tørret frugt og nødder mm.

Dåsemad og andet langtidsholdbart

Grøntsager og frugter

Frostvarer

Hvedemel
Rugmel
Havregryn
Ris
Pasta
Lasagneplader
Bulgur
Bønner
Linser
Kokosmel
Sesamfrø
Rasp

Rosiner
Svesker
Tørrede abrikoser
Sukker
Chokolade
Makroner
Mandler
Hasselnødder
Valnødder
Tørrede tomater

Alle krydderier

Flåede tomater
Konc. tomatpuré
Tun
Muslinger
Kokosmælk

Olie
Soya
Eddike
Sennep

Gulerødder
Løg
Selleri
Kartofler
Frisk ingefær

Altid frisk frugt af en slags

Ærter
Bønner
Majs
Brød
Rejer

Hjemmebagt brød
Hjemmebagt kuvertbrød

I køleskabet varierer det lidt mere, men jeg har ofte :


Mælk
Fløde eller creme fraiche
Alm ost
Blåskimmelost eller fåreost
Æg

Gær
Smør
Bacon eller chilipølse

Pånær frugter, grøntsager og køleskabsvarerne har de fleste af de ovennævnte varer en holdbarhed på ½ år eller mere.
Løbende køber jeg forskellige grøntsager f.eks. broccoli, blomkål, hvidkål, spidskål, porrer, peberfrugt, squash, auberginer, tomater, agurker, avocado osv. Jeg køber ikke mere end jeg kan nå at bruge.

Du kan overføre det til dine egne forhold. Der er f.eks. ingen idé i at have en selleriknold liggende, hvis du ikke aner hvad man kan bruge den til eller ikke kan lide selleri.


Hjem

Kontakt: Rolf Lund: rolflund@stofanet.dk eller 49211776