Broccoligratin

Broccoli har et lidt dårligt ry blandt mænd, der joker med at den er lidt for sund. Jeg kan godt lide broccoli og denne ret får det bedste frem i grønsagen.

1 broccolihoved
50 g bacon
2 æbler
1 tsk sukker
50 g mel
3 dl mælk/grønsagsvand
salt
1 spsk olie
3 æg
2 spsk rasp

Broccolien skylles, skæres i små bidder og koges i letsaltet vand i ca 5 min. Baconen skæres i mindre stykker og steges lysebrune på en pande. Æblerne skrælles og skæres i små bidder. Steger med et par minutter. Drys sukker på til sidst.

Melet røres ud med mel og eller grønsagsvand (man kan bruge vandet fra de kogte broccoli). Tilsæt olien. Bringes i kog i en tykbundet gryde, mens der røres kraftigt i gryden. Drys evt. lidt salt i dejen. Æggene skilles ad i blomme og æggehvide. Æggeblommerne røres i dejen en ad gangen. Hviderne piskes stive og foldes i dejen.

Broccoli, æbler og bacon lægges tæt pakket i et smurt fad. Dejen hældes over. Drys evt. med lidt rasp øverst. Sæt fadet i ovnen ved 180 C i ca. 50 min.

Tilbehør: Råstegte kartofler eller ratatuille.

Kan også laves som en forret i små portionsforme:



 

 

 

Hjem

Kontakt: Rolf Lund: rolflund@stofanet.dk eller 49211776