Supper med linser

Jeg har næsten en linsesuppeopskrift/kogebog jeg har skrevet. Det er fordi jeg stort set aldrig laver 2 ens linsesupper.

Her er anvisninger på hvordan man kan variere sine supper.

Start med at riste løg/hvidløg i lidt olie eller smør. Tilsæt krydderier. Tilsæt fintskårne grønsager og rist dem med. Tilsæt linser, grundsuppe og vand. Kog til linserrne er møre. Blend grønsagerne og linserne i kogevandet. Juster konsistensen og smagen

Tilsæt evt. fløde, kogt pasta, ristede brødkrutoner, kogte fintskårne grønsager og server suppen.

 

 

 

 

 

 

Variable Kommentarer

Flere Kommentarer

 

Grundsuppe:

En rest fra en gryderet
Kyllingefond
Andefond
Kalvefond
Svinefond

osv ... noget med kød

Bouillonterning er ok i mangel af bedre

De bedste rester er sovs til overs fra osso buco, kalvehaleragout, bøf Stroganoff eller lignende.

Sovs fra flæskesteg, andesteg kan også bruges

Evt. kød kan fiskes op og skæres i stykker og tilsættes til suppen til slut.

 

Det er en god idé en gang i mellem at koge en kylling eller nogle ben og fryse suppen ned i små portioner.

 

Bælgfrugter

Orange, grønne, sorte eller gule linser

kikærter eller gule ærter kan også bruges, men de skal koge meget længere tid

Grønne ærter

Orange, sorte eller gule linser koger hurtigst ud  

Løg, rødløg, hvidløg, porre, forårsløg

Der bør være en eller anden form for løg i suppen - heriblandt gerne hvidløg

 

 

Rodfrugter

Gulerod
Pastinak
Selleri
Persillerod
Kartoffel
Rødbede
Kålrabi

 

osv.

 

 

Tøm dit køleskab

Forhold mellem linser, rodfrugter og vand

1:3:6

Dertil kommer en mindre mængde løg og hvidløg. Juster til sidst konsistensen med vand.

Krydderier

Karry
Spidskommen
Koriander, tørret eller frisk
Ingefær
Chili
Laurbærblad
Løvstikke
Basilikum
Timian
Persille
Pesto
osv.

Salt
Peber

Karry og lignende krydderier tilsættes sammen med hvidløg i starten og ristes.

Baslikum og lignende krydderier tilsættes til sidst.

Husk at der skal meget salt i supper.

Husk at bouillonterninger hovedsaglig består af salt!

Bliver suppen for salt, kan man enten fortynde eller tilsætte lidt sukker.

Citronsaft

Frisker Tilsættes, når suppen smages til. Som regel gør lidt citronsaft underværker

Ekstra

Tomater

Gerne ovnbagte. Det giver en usædvanlig god suppe!

evt. soltørrede tomater

Dåsetomater smager ofte af mere end friske - desværre.

Ekstra -ekstra

Pasta
Ris
Brødkrutoner

Dampede porreringe

Godt med lidt afveksling i konsistensen  

Ekstra…igen, igen.

Ost

Sprødstegt bacon

Enten store mængder - emmentaler mm.
Eller små mængder: Pecorino, parmesan.
Pølse og bacon i små tern pynter og smager

Husk der er en del salt i ost

 

Hjem

Kontakt: Rolf Lund: rolflund@stofanet.dk eller 49211776