Sambal Olek. Chilisauce

Jeg putter chili i meget af min mad. Hvis man bruger frisk chili er det svært at vide hvor stærk maden bliver, da chilifrugternes styrke afhænger af sort og modenhed. Hvis man laver sin egen chilisauce ved man nøjagtrig hvor stærk retten når man tilsætter 1 tsk eller 1 spsk af sin egen sauce. Jeg har valgt at fortynde mine hjemmeavlede chilifrugter med lidt grillet rød peberfrugt. Når peberfrugter bliver grillet får de en hel speciel sød smag, som matcher godt til lime.

2 røde peberfrugter
6 små stærke chilifrugter
1 limefrugt
salt
½ tsk flydende atamon

Peberfrugterne grilles i ovnen, så de er næsten helt sorte på alle sider. Skindet flås af og kernerne tages ud. Peberfrugterne blendes med chilipeberfrugterne, hvor blot stilken er fjernet. Tilsæt saft fra en limefrugt, salt og lidt atamon. Hældes på glas. Kan holde sig ½ år eller mere.

 

 

 

 

 

Hjem

Kontakt: Rolf Lund: rolflund@stofanet.dk eller 49211776