Tapasmenu

Til min 59 års fødselsdag gik jeg lidt amok i køkkenet og lavede over 2 dage en tapasmenu til min nære familie. Menuen blev udtænkt på vores sommerferie i Pyrenæerne, hvor vi desværre ikke fik de bedste sider af det spanske køkken at se. For at råde bod på de manglende madoplevelser lavede jeg følgende:

Aperitif: Tør sherry, manchegofåreost, goudaost m chili, oliven og saltede peanuts.

Til selve menuen:

Friturestegte blæksprutteringe

Hjemmelavet hvidløgsmayo med sennep

Lammekødboller i mandelsauce. Kødbollerne var krydret med salvie, i saucen var der tomater, laurbærblad og lidt nellike foruden mandler.

Ovnbagt fennikel med granaost

Ovnbagt aubergine med sesamfrø og timian

Ovnbagte peberfrugter med friskost, citronsaft og lidt chili

Tortilla. Kartoffelæggekage med løg og hvidløg

Hummus. Kikærtepure med tahin, hvidløg og citron

Kantareltærte med squash, cheddar og chorizopølse

Friske tomater

Soltørrede tomater

Valnøddebrød bagt med surdej.

Dessert: Mandelkage med rå vilde kirsebær

 

 

 

Hjem

Kontakt: Rolf Lund: rolflund@stofanet.dk eller 49211776