Salater med kål

Du kan lave billig og sunde salater af kål. Jeg har samlet mine erfaringer i et skema fremfor at skrive 50 forskellige opskrifter.

Blandt de variable vælger du f.eks. lidt fra de forskellige kategorier, så grundsalaten f.eks. kommer til at bestå af 3-8 forskellige råvarer. Lav en dressing og hæld den over og din salat er færdig.

Kålsalater bliver bedre af at blive blandet med dressingen og stå et par timer før servering

 

 

 

 

 

 

Variable Kommentarer

Flere Kommentarer

 

Hvidkål
Rosenkål
Rødkål
Blomkål
Savojkål
Grønkål
Broccoli
1-3 typer gerne forskellige farver Bør snittes så fint som overhovedet muligt. Brug en stor og skarp kniv.

Bør blødgøres med dressingen i mindst 1 time.

Løg Bør altid være der
Salatløg, rødløg, forårsløg er mildere end gule løg.
Et lille løg/kg salat - ikke mere!
Gulerødder
Kålrabi
Pastinak
Godt med farver/sødhed
 

Dressing 1:
Olie
Eddike
Citronsaft
Sød sennep
Honning, gerne akacie
Salt
Peber
Tørret dild

Sød sennep er nemmere at styre end stærk sennep.

Dressingen skal være frisk, sød, salt og stærk på en gang

 

 

Sukker, brun farin kan bruges i stedet for honning I stedet for sennep kan man bruge knuste kapers

Alternativ krydring:
Hvidløg
Spidskommen/
Kommen/
Tomatketchup/
Tomatpuré

Dressing 2:
A38
Majonæse
Citronsaft
Salt
Peber
Sød sennep
Tørret dild

 

 

Der skal bruges mere dressing, hvis man laver en baseret på A38

 

Rødkålssalater er pænere med en olie/eddikedressing I stedet for sennep kan man bruge knuste kapers
Alternativ krydring:
Spidskommen/
Kommen/
Tomatketchup/
Tomatpuré
Ekstra
Appelsin
Æbler
Pærer

Frisker Pynter
Ekstra -ekstra
Valnødder
Hasselnødder
Græskarkerner
Solsikkekerner

Ristes/
Honningglaseres
Pynter
Ekstra -ekstra-ekstra
Rosiner
Dadler
Svesker
Abrikoser
Figner
Lidt mere sødt Pynter
Ekstra…igen, igen.
Chili
Ost
Lidt stærkt
Lidt fedt
 

 

Hjem

Kontakt: Rolf Lund: rolflund@stofanet.dk eller 49211776