Hjælp - jeg har 3 stykker stegt kyllingefilet til overs!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 stykker stegt kyllingefilet uden sauce. Hvad kan man bruge det til?

Sørg for ikke at have en rest af denne type - det kan dårlig være værre!

Udfordringen med kyllingefilet, der allerede er stegt er at det let bliver tørt, hvis det genopvarmes. Den manglende sauce er også et problem - der er derfor i mange af forslagene brugt rigeligt med krydderier.

Her er 18 idéer til fri afbenyttelse.

Idé nr. 1. Paprikakylling

Der laves en sauce af stegt bacon, løg og peberfrugter. Der tilsættes vand, creme fraiche og krydres med hvidløg, salt og peber og masser af paprika. Kyllingekødet skæres i mindre stykker og varmes kort i saucen. Alle typer kål vil passe til. Champignoner er også godt. Server ris til.

Idé nr. 2 Kylling i jordnøddesauce.

Der laves en sauce af løg, frisk ingefær, spidskommen, koriander, soya og kokosmælk. Saltede peanuts hældes i og saucen blendes. Kyllingestykkerne varmes i saucen. Server ris og wokstegte grøntsager til

Idé nr. 3. Päella

Hvidløg og peberfrugter steges lidt brutalt. Der krydres med safran, salt og peber. Tilføj kogte ris, rejer og muslinger og til sidst kyllingestykkerne. Pynt med ærter, strimler af peberfrugt og tomater.

Idé nr. 4. Middelhavskylling

I et ildfast fad lægges tørrede abrikoser, svesker, hvidløg, kapers, oliven, pesto. Hæld lidt vand og tør vermuth ved. Hæld desuden en pæn mængde olivenolie og eddike i. Sæt fadet i ovnen. Efter 10 min lægges kyllingestykkerne ned i mellem og der drysses lidt sukker over. Varm i yderligere 5-10 min.

 

Idé nr. 5. Kylling fra Punjab.

Der laves en sauce af et løg, der er brunet i olie tilsat krydderierne: koriander, gurkemeje, spidskommen, chili, peber og en anelse nellike,. Tilsæt mel, vand, græsk yougurt og evt. en bouillonterning. Varm kyllingestykkerne i saucen. Pynt med ristede mandler og server ris og agurkesalat til

 

Idé nr. 6. Dal og curry

Ideel, hvis der er meget lidt kylling. Linserne vil give et proteintilskud. Løg, hvidløg, karry og garam-masala brunes i olie. Tilæt orange linser og vand og lad det koge ca. 15 til det bliver en lind grød. Varm kyllingestykkerne i og lav en grøntsagscurry af råstegte kartofler, løg, flåede tomater, blomkål og mere karry og garam-masala.

Idé nr. 7. Syrisk kylling.

Lidt hakket oksekød, løg, pinjekerner ristes i olie. Tilføj masser af sort peber, frisk persille, rosiner og til sidst kyllingestykkerne. Varm igennem og servér med ovnbagte tomater, ovnbagte auberginer som tilbehør + bulgur farvet med gurkemeje.

Idé nr. 8. Indonesisk saté

Sesamfrø ristes i olie. Tilsæt ketchup, soya, ingefær, spidskommen, koriander, sambal olek (chilisauce) og hvidløg. Varm kyllingestykkerne i denne blanding. Hvis man har lidt kyllingelever er det ideelt at putte i denne ret som ekstra "krydderi".

Som tilbehør serveres Nasi Goreng = wokstegte grøntsager med ris

Idé nr. 9. Kylling i ostesauce

Porre, gulerod, selleri, kartoffel og/eller lignende grøntsager koges sammen med en bouillonterning og blendes til en grød. Smages til med tør vermuth/hvidvin, ost f.eks. gouda, salt, peber, estragon og timian. Hæld kyllingestykkerne i, og hæld blandingen i et fad, drys mere ost over og hakkede hasselnødder. Gratinér i ovnen.

 

Idé nr. 10. Tandorikylling

Løg svitses i olie. Der krydres med tandorikrydderi. Tilsæt majs og kyllingestykker og cherrytomater og en dåse kidneybeans. Serveres med guacomole og tortilla.

Ide nr. 11. Jambalya

Løg, små stærke pølser ristes i olie. Der tilsættes allehånde, cayennepeber, timian i pæne mængder og derefter ris og vand så det passer sammen. Tilsæt frosne rejer og kyllingestykkerne tilsidst

Idé nr. 12. Kylling med bacon og ost

Der laves en blanding af koncentreret tomatpuré, lidt sennep, hvidløg, olivenolie, salt peber og rosmarin. Steg baconen på en pande. Læg kyllingestykkerne i et fad og dæk dem tomatblandingen. Læg baconen ovenpå og riv noget ost over til sidst. Gratinér i ovnen til osten er smeltet. Server med råstegte kartofler og salat.

Idé nr. 13. Frikassé

Kog skårne gulerødder, selleri og porre i noget vand tilsat en bouillonterning. Jævn suppen med en smørbolle. Kylingestykkerne varmes i sovsen. Til sidst kan tilsættes ærter og asparges. Serveres med kartofler

Idé nr. 14. Tarteletter

Frikasséen fra ide nr. 13 lægges i varmede tarteletter. Grøntsager og kød skæres i mindre stykker end til frikasséen Idéen kan bruges hvis man har brug for en forret.

Idé nr. 15. Suppe

Du kan lave et utal af grøntsagssupper med de grøntsager du har + en bouillonterning. Skær grøntsagerne så fint som du evner og kog dem i en passende mængde vand. Til sidst tilsættes kyllingebrystet skåret i fine stykker

Idé nr. 16. Pizza

Lav en pizzadej af vand, olie, gær, salt og mel. Lad den hæve. Lav en tomatsauce af løg, hakkede tomater, lidt fintrevet selleri og hvidløg. Kog den ind. Rul dejen ud, smør tomatsaucen over, læg strimler af kyllingebryst ovenpå + evt. lidt peberfrugt, oliven eller lignende. Riv ost over og drys med oregano f.eks. Bag pizzaen i en hed ovn.

Idé nr. 17 Wok-ret

Lav små bunker af ultrafint strimlede grøntsager, f.eks. forårsløg, gulerødder, hvidkål, spinat, peberfrugt eller hvad du nu har. Tag desuden nogle svesker og skær dem fint. Varm en tykbundet gryde godt op og lynsteg dine grøntsager i olie. Krydr med karry og ingefær eller med karrypasta fra et glas. Kyllingekødet varmes med til sidst. Server med ris.

Idé nr. 18 og derover. Indbagt eller salater

Kyllingefilet kan indgå som en del af fyld i pandekager, tortilla, butterdej, tærtedej mm.

Kyllingefilet er glimrende at bruge i diverse salater. Prøv med frisk mangofrugt, forårsløg og spinat.


Der er desuden den nemme mulighed, at du bruger kyllingefiletterne som de er og blot laver noget andet grøntsagstilbehør til.

Hjem

Kontakt: Rolf Lund: rolflund@stofanet.dk eller 49211776