Restemad: Principper for udnyttelse af rester

 

 

 

 

 

 

 

Undgå generelt at få rester - eller sats på at få dem!

Sørg for at dit basisråvarelager er fyldt op - se mit forslag til et fuldt udbygget køkken

Husk at rester skal opbevares på køl og anvendes indenfor
få dage.

Læs om generelle spareråd

Strække Supplere Tilskud

Har du næsten nok fylder du ekstra på:

Grøntsager,bønner, squash, bacon, nødder, blåskimmelost, vin, pølse...

Lav en 180 grader vending..put fiskeboller, karry, paprika og sherry i!

Krydr retten om - creme fraiche + paprika er altid godt.

Har du en god vildtsauce strækker du den med en svinemørbrad og nogle svampe og du får en mørbradgryde, der får englene til at synge.

 

Har du kun til ½ måltid så brug din rest som supplement til en eller flere småretter som du enten laver fra bunden eller bruger din rest til.

Bagte grøntsager, sauterede grøntsager, salater, guacomole, gratin, tærte, farserede grøntsager
æggekage, pizza...

Du kan evt. trylle din rest om til en suppe - blend og tilføj friske grøntsager...

Brug ingefær, spidskommen, koriander og soya og lav en indonesisk ret. Suppler med kål.

Er din rest nærmest latterlig lille, så kan den måske alligevel bruges som et smagstilskud til din nye ret.

Brug din blender og brug din fantasi. Det er sparemad


Specielle rester, som forekommer tit:

Kogt ris og bulgur kan bruges i havregrød, i brød, i fars eller til den indonesiske nationalret Nasi Goreng.

Kogte kartofler kan bruges til at stege på panden, til brød, til kage, til gnocci - kogt eller stegt. Skal bruges hurtigt.

Kogt pasta kan bruges i salat, i gratin, i pizza eller til fuglene.

Udkogte grønsager fra kogning af suppe kan sies fra, blandes med æg og mel og steges på panden.



Hjem

Kontakt: Rolf Lund: rolflund@stofanet.dk eller 49211776