Hjem til "Kogebog for fattigrøve"


Opskriften er udviklet til et fritidshjem. Dem der lukker fritidshjemmet sætter dejen over. Dem, der åbner fritidshjemmet bager dem næste morgen.

Hurtige rugboller, 25 stk.

3,5 dl vand
1,5 dl kærnemælk
5 g gær
1 spsk honning
2 tsk salt
1 spsk olie
250 g rugmel
200 g hvedemel
150 g knækket hvede
50 g solsikkekerner

Vand, kærnemælk, gær og honning blandes sammen. Tilsæt derefter salt, olie, mel og kerner og bland det grundigt med et piskeris eller en stærk grydeske. Stilles til hævning i mindst 8 timer i et køleskab. Med en ske, der hyppigt dyppes i vand, laves ca. 50 frikadellestore boller, der lægges på et stykke bagepapir på en bageplade. Hæver, mens ovnen varmes op til 210 oC , og bages derefter i ca. 25 min.


Se hvor nemt det er på denne video!

Man kan også bruge 25 g gær og lade dem hæve på 1½ time et lunt sted,

Smager rigtig godt som nybagte, men er ikke spændende dagen efter. Velegnede som supplement til morgenmaden eller sammen med gulerødder, bladselleri, osteklodser eller rosiner.

Overlevelseskage.

Vægt 1,6 kg.

100 g sukker
100 g honning
2 dl olie
2 dl mælk
1 tsk. salt
300 g tørret frugt, (abrikoser, figner, rosiner)
400 g hvedemel
300 g grahamsmel
200 g rugmel
100 g kokosmel
100 g mandler

Sukker, honning, olie, mælk og salt varmes i en stor gryde. Skær fignerne og abrikoserne fint.
Bland den tørrede frugt og resten af ingredienserne i og ælt grundigt. Dejen er meget tør - det skal den være. Og det er ikke nogen fejltagelse, at der ikke er hævemiddel i. Dejen trykkes ned i en form 25 x 35cm beklædt med bagepapir. Dækkes med bagepapir og bages ved 180°C i ca. 50 min.

Servér kagen til børn som har problemer med blodsukkeret om eftermiddagen. Kagen kan holde sig i en måned uden problemer.

Krummerne, som der bliver en del af, kan bruges som müsli.

Hjem

Kontakt: Rolf Lund: rolflund@stofanet.dk eller 49211776