Fødselsdagsboller

F%C3%B8dselsdagsboller

Fødselsdagsboller. 24 stk.

2 dl kærnemælk
3 dl letmælk
25 g gær
1 spsk. sukker
2 tsk. salt
50 g grahamsmel
1 tsk. kardemomme
ca. 700 g mel
75 g rosiner

Afmål kærnemælk og mælk og lun blandingen let. Opløs gæren i mælken, som ikke må være blevet for varm. Tilsæt sukker, salt grahamsmel og kardemomme. Hæld mel i dejen mens der æltes og fortsæt til dejen er tilpas i konsistens. Ælt dejen grundigt og tilsæt rosinerne. Jeg venter med rosinerne til sidst da de ellers let mases ud under æltningen. Til gengæld kan det være svært at få fordelt rosinerne jævnt i dejen.

Dejen stilles til hævning et lunt sted og hæver til dobbelt størrelse. Derefter formes ca. 24 små boller der sættes på et stykke bagepapir på en bageplade. Sørg for at ingen rosiner ligger i overfladen, da de ellers let bliver bitre under bagningen. Hæver igen til dobbelt størrelse, pensles med kærnemælk og bages ved 210oC i ca. 25 min. Af samme portion dej kan der laves to fletbrød.

Næste Post Forrige Post