Gulerodskage

Gulerodskage

190 g sukker
125 g olie
2 æg
150 g mel
½ tsk natron
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel
½ tsk salt
200 g gulerod
50 g valnødder
smør og rasp

Rør sukker og olie til det har en cremet konsistens. Tilsæt æggene et ad gangen. Bland mel, bagepulver, natron, kanel og salt i dejen. Riv gulerødderne og hak valnødderne let og bland det i dejen. Hæld blandingen i en smurt form (f.eks. en springform eller et lille lasagnefad) strøet med rasp. Bages ved 175 C i ca. 45 min. Tjek evt. med en strikkepind om den er gennembagt.

Glasur:

25 g smør
100 g Philadelphia ost
1 tsk vaniljesukker
100 g flormelis
reven skal af ½ citron.

Smelt smørret. Rør smør, ost, vaniljesukker, flormelis og reven citronskal sammen. Del kagen i to og smør en tredjedel af cremen på snitfladen og saml kagen igen. Smør resten af glasuren på oversiden.

Næste Post Forrige Post