Kylling i ostesauce
salt
peber
timian
estragon
1 spsk. olie
1 gulerod
1 kartoffel
1 skive selleri
1 porre
citronsaft
1/2 dl Noilly Prat eller tør vermouth (kan undværes)
50 g mild ost
evt. 30 g hasselnødder
rasp
Lårene deles i underlår og overlår. Hvis man bruger en hel kylling deles den i 12 stk. Stykkerne lægges i et smurt fad og smøres med krydderiblandingen, der er blandet op med lidt olie. 2 dl vand hældes ved, og fadet sættes i ovnen ved 200 °C. Efter 25 min hældes vandet fra uden at kyllingestykkerne falder af fadet. Fadet sættes tilbage i ovnen og kyllingestykkerne brunes i 20 minutter Gulerødder, kartofler og selleri skrælles og skæres i tern. Porren renses og skæres i skiver. Kog gulerødder, kartofler, selleri og porre i en 1/4 liter vand i 10 minutter og blend dem i eget kogevand. Kyllingevandet blandes med de blendede grønsager og opvarmes til kogepunktet. Derefter tilsættes osten og vinen og der smages til med citronsaft, ekstrakrydderier og piskefløde. Saucen må ikke koge efter osten er tilsat! Saucen hældes over kyllingestykkerne, og der drysses med rasp og hakkede hasselnødder, sættes i ovnen igen i yderligere 15 minutter
Jeg bruger emmentaler eller goudaost, men der er frit slag. Det er absolut en af mine favoritter.