Rabarberkage

Rabarberkage

Rabarberkage. 8 personer

Meget nem og velsmagende kage
200 g margarine
200 g sukker
2 æg
½ tsk. bagepulver
175 g mel
300 g rabarber
125 g sukker

Blødgør eller smelt margarinen ved svag varme. Rør sukkeret i. Bland æg, mel og bagepulver i og rør dejen godt. I et smurt fad skrabes 1/3 af dejen ud. Rabarberne skylles og skæres i små tern. Læg rabarberstykkerne ovenpå dejen og drys med sukkeret. Resten af dejen lægges ovenpå til sidst. Bages ved 175oC i ca. 50 min. De sidste 15 min i ovnen kan kagen dækkes til med madpapir, så den ikke bliver for brun. I stedet for rabarber kan bruges brombær, blåbær eller hindbær. Da disse bær er knap så sure som rabarber behøves kun ca. 75 g sukker til 300 g bær. Opskriften er robust og det er tilladt at eksperimentere.

Næste Post