Broccoligratin

Broccoligratin

Broccoligratin med æbler og bacon. 25 min + bagetid 50 min

1 broccolihoved
50 g bacon
2 æbler
1 tsk sukker
50 g mel
3 dl mælk/grønsagsvand
salt
1 spsk olie
4 æg
2 spsk rasp

Broccolien skylles, skæres i små bidder og koges i letsaltet vand i ca. 5 min. Baconen skæres i mindre stykker og steges lysebrune på en pande. Vil man lave retten 100% vegatarisk udelades baconen. Æblerne skrælles og skæres i små bidder. Steger med et par minutter. Drys evt. sukker på til sidst. Melet røres ud med mælk eller grønsagsvand (man kan bruge vandet fra de kogte broccoli). Tilsæt olien. Bringes i kog i en tykbundet gryde, mens der røres kraftigt i gryden. Bliv ved til dejen er tyknet helt. Drys evt. lidt salt i dejen. Æggene skilles ad i blomme og æggehvide. Æggeblommerne røres i dejen en ad gangen. Hviderne piskes stive og foldes i dejen. Broccoli, æbler og bacon lægges tæt pakket i et smurt fad. Dejen hældes over. Drys med lidt rasp øverst. Sæt fadet i ovnen ved 180 C i ca. 50 min.

Forrige Post